0722.289.333 contact@socialchair.ro

Blog

Suntem mai aproape de tine prin fiecare articol...

Eroi aflați în umbra societății

De câte ori te-ai întâlnit pe stradă cu persoane cu dizabilități? De câte ori le-ai observat prezența în magazine, în autobuz, la medic, la școală, la muncă, în parc, la teatru sau în vreo instituție publică? Știm, destul de rar sau poate niciodată…

În România trăiesc aproape 800.000 de persoane cu diferite dizabilități și, cu toate acestea, nu le vedem aproape deloc în spațiul public. Acesta este efectul unei societăți în care dizabilitatea reprezintă excepția de la cei ce se încadrează în normă, în care autoritățile se prefac că aplică legea și în care oamenii sunt prea grăbiți să-i vadă și pe ei – copii, adulți și bătrâni care luptă în fiecare zi pentru viața ce le-a fost dăruită.

Astfel, sute de persoane cu nevoi speciale se transformă în eroi din momentul în care înțeleg că viața este o luptă grea, dar aleg să nu renunțe. Mai mult decât atât, se transformă în modele de oameni demn de urmat, de la care nu putem decât să învățăm cât de prețioasă este sănătatea, prietenia și iubirea celor dragi.

Dizabilitatea începe de la un simplu altfel

În viață, sunt experiențe pe care dacă nu le trăiești, nu le poți înțelege. Din nefericire, dizabilitatea este una dintre acestea. Unele persoane se nasc așa, altele pornesc într-o altfel de călătorie a vieții mai târziu. Însă, indiferent de momentul în care această povară cade pe umerii lor, există un cuvânt care se strecoară în mintea și sufletul tuturor – altfel.

Într-o lume în care normalitatea poate însemna o mulțime de lucruri, altfel poate construi poduri sau poate ridica ziduri, poate genera admirație și respect sau poate aduce discriminare. Printre cei cu dizabilități însă, diferențele își pun amprenta încă din copilărie.

Poate că tot acest altfel este și cauza pentru care nu îi vedem printre noi. Ei au nevoie de facilități speciale, iar acestea nu există. Ei trebuie să fie sprijiniți constant pentru a deveni independenți, dar nu toți au parte de oameni care să le ofere ajutor. Ei trebuie integrați în societate, dar procesul este prea lung și anevoios.

Alătură-te acestor eroi și dă o mână de ajutor!

Social Chair crede în schimbare și te încurajează să te alături unei cauze nobile în calitate de voluntar. Indiferent de gradul de implicare, fiecare om contează. Cu cât suntem mai mulți, cu atât vom vedea mai multe persoane cu dizabilități printre noi.

Cine poate deveni voluntar? Oricine are peste 16 ani, iubește oamenii și dorește să ofere puțin din timpul său pentru a îmbunătăți calitatea vieții celor cu dizabilități.

De ce să te alături echipei noastre? Pentru că voluntariatul îți aduce satisfacție și te ajută să crești frumos. De asemenea, pentru că ne vei ajuta să organizăm evenimente de succes, care să atragă atenția opiniei publice și ajutorul celor care pot contribui cu donații. Și desigur, pentru a fi parte din schimbare prin implicarea într-o ‘‘familie’’ ce luptă pentru prevenirea excluziunii sociale, discriminării și marginalizării persoanelor cu dizabilități.

În ceea ce te privește, avem grijă să te integrezi cât mai frumos, să înveți din fiecare experiență nouă și să te dezvolți armonios pe plan personal. Desigur, nu ne vom lua rămas bun fără să primești din partea noastră un certificat de voluntar.

Devino voluntar Social Chair și hai să aducem cât mai multe zâmbete pe chipul persoanelor cu dizabilități!

Leave a Reply