|
0722.289.333 contact@socialchair.ro

Devino voluntar!

Împreună putem face o schimbare.

Cine poate să ni se alăture?

Dacă ești un tânăr sau adult care dorește să contribuie la schimbarea mentalității asupra persoanelor cu handicap în societate, locul tău este alături de noi. Voluntarii Social Chair pot fi tineri de la 16 ani, fără să existe o limită superioară de vârstă. Nu este necesară experiența anterioară, este nevoie doar de persoane comunicative, implicate și dornice să ajute persoanele cu dizabilități și vârstnicii. Dacă dorești să fii parte din echipa noastră, intră în legătură cu noi și împreună vom reușii să-i ajutăm pe semenii noștrii…

De ce să ni te alături?

Doar cu ajutorul tău putem face o diferență și să organizăm cu succes activități care să contribuie la sensibilizarea opiniei publice și sprijinirea persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor. În calitate de Voluntar Social Chair, vei avea parte de o experiență completă de învățare și dezvoltare personală. În plus, vei contribui la o cauză nobilă: prevenirea marginalizării și excluziunii sociale și creșterea calității vieții în rândul grupurilor vulnerabile.

Ce faci ca voluntar?

Organizare evenimente

Distribuire informații

Sprijinul vârstnicilor

La Social Chair, o ramură esențială a activității noastre constă în organizarea de: simpozioane, conferințe, întâlniri și dezbateri în scopul socializării persoanelor cu dizabilități și nu numai. De asemenea, voluntarii noștri sunt implicați și în organizarea de tombole, expoziții cu vânzare, concursuri sau alte evenimente caritabile în vederea strângerii de fonduri necesare susținerii scopului asociației.
Vei avea parte de o experiență relevantă în management de evenimente, promovare și PR, organizare propriu-zisă și logistică pentru evenimente.

Scopul principal al asociației noastre constă în schimbarea mentalității cu privire la persoanele cu dizabilități și vârstnici, în societate. Ne propunem să sensibilizăm opinia publică și să influențăm incluziunea socială a acestor persoane prin intermediul materialelor noastre informative. De aceea, în calitate de voluntar, te vei putea implica și în redactarea, editarea, tipărirea și distribuirea unor materiale precum: cărți, reviste, albume, broșuri, afișe sau orice alte materiale ne vom propune să realizăm.
Vei avea parte de o experiență de învățare similară cu cea dintr-o agenție de presă și vei dobândi o experiență relevantă în crearea și distribuirea de materiale scrise.

Deseori, persoanele vârstnice care nu se mai pot descurca pe cont propriu în activitățile pe care vor să le desfășoare nu beneficiază de asistență specializată. În România, există multe persoane în vârstă care au nevoie de sprijinul nostru. De aceea, în calitate de voluntar Social Chair poți să fii alături de aceste persoane, atât pentru a le oferi ajutorul în activitățile zilnice cât și pentru socializa și a le dărui un zâmbet și o rază de speranță.
Vei avea parte de o experiență emoționantă și vei contribui la un lucru minunat, oferind speranța și ocazia de a socializa persoanelor vârstnice care au cea mai mare nevoie de ele.

Cum devii voluntar?

Pasul 1: Completezi formularul de înscriere

Vrem sa te cunoaștem, iar dacă nu ai experiență, te ajutam să o câștigi. Primul pas este să ne spui câteva informații despre tine, în urma completării unui formular de înscriere pe care îl vei primi din partea noastră. Acest formular este primul pas al procesului de înscriere și selecție.

Pasul 2: Ne întâlnim pentru a ne cunoaște

În urma trimiterii formularului completat, îl vom analiza și te vom contacta pentru a stabili o întâlnire. Aici vei primi toate informațiile despre activitatea noastră și posibilitățile tale de evoluție în cadrul organizației...

Pasul 3: Te implici în proiectele noastre

De la organizare de evenimente, redactare materiale și până la implicarea în diferite activități de socializare, tu îți vei alege oportunitățile și îți vei croi după bunul plac stagiul de voluntariat. Poți evolua de la membru simplu până la membru cu rol administrativ sau lider de echipă.

Pasul 4: Obținere certificat de competențe

În urma experienței tale de voluntariat, ai oportunitatea de a primi din partea noastră un certificat de competențe care atestă abilitățile pe care ți le-ai dezvoltat și este recunoscut de către companii, la angajare.

Înscrie-te!