0722.289.333 contact@socialchair.ro

Blog

Suntem mai aproape de tine prin fiecare articol...

La fel de motivat… ca tine

Deseori ne întrebăm cum am putea transforma această lume într-un loc mai bun și mai frumos, iar voluntariatul, motorul unei societăți echilibrate, pare să fie unul dintre răspunsuri.

De la copii mici și tineri, până la oameni cu experiență de viață, oricine poate deschide o fereastră de speranță celor pierduți printre greutățile vieții. Acești soldați ai binelui dau dovadă de altruism și dragoste nemărginită față de semeni, fără să-și dorească recompense materiale. Se mulțumesc cu un simplu “mulțumesc”, ba chiar și cu un zâmbet plin de recunoștință.

Asta fac voluntarii, oameni simpli care se ascund în spatele unor fapte mari. Schimbă mentalități, ascultă povești de viață, îngrijesc persoane care suferă de foame, sete, lipsă de educație sau victime ale dependențelor și abuzurilor.

În drumul lor pavat cu gesturi nobile și fapte generoase, voluntarii cresc și ajung să se descopere pe ei înșiși prin lecțiile de viață oferite de cei cărora viața nu le-a oferit prea multe bucurii.

 Am simțit că trebuie să fac parte neapărat din asociație și că locul meu e acolo.

Un astfel de exemplu este Valentina, o studentă de 21 de ani, care face parte din familia Social Chair de aproape un an. Ea a urmat exemplul vărului său, care i-a povestit despre munca depusă în cadrul organizației, dar mai ales despre satisfacția de a fi util și de a dărui.

Iubitoare de oameni și frumos, ea a simțit încă de la prima întâlnire că acesta este locul potrivit pentru a da o mână de ajutor. De atunci, Valentina își dedică o parte din timpul liber proiectelor din cadrul asociației și se declară mândră de experiența trăită până acum alături de restul voluntarilor.

Îmi place să privesc oamenii, să analizez comportamentul lor și să mă gândesc ce poveste de viață ascunde fiecare zâmbet.

Valentina este o fire sensibilă, pasionată de scris, jazz și plimbări matinale, care o ajută să-și pună ordine în gânduri și în suflet. Îi place să observe oamenii din jurul ei, să le analizeze comportamentul și să dezlege enigma ascunsă în spatele zâmbetelor. Pe viitor, își dorește să lucreze cu copiii, deoarece adoră inocența și curiozitatea lor și vrea să descopere lumea prin ochii lor.

La Social Chair a întâlnit oameni cu povești de viață care i-au surprins așteptările, i-au dat peste cap principiile și au ajutat-o să evolueze ca om. Știa că avea să primească lecții de viață prețioase de la vârstnici și persoane cu dizabilități, însă răsplata primită a fost mai mult decât își imagina.

Social Chair nu este doar un ONG.

Pentru Valentina, Social Chair este mai mult decât o simplă organizație. Voluntarii de aici formează o adevărată familie, mereu unită și pregătită să ofere experiențe de neuitat atât membrilor, cât și persoanelor care primesc ajutor.

Ce îi dă putere să activeze într-o astfel de familie atipică? Poveștile de viață ale colegilor și oamenilor pe care îi întâlnește, momentele fericite alături de ei și emoțiile ce nu pot fi descrise în cuvinte. Pentru toate acestea, dar și pentru toți oamenii deosebiți pe care i-a întâlnit de când face parte din organizația Social Chair, Valentina este recunoscătoare destinului.

Atmosfera este plăcută la Social Chair. O zi obișnuită începe cu ședința în care se pune la cale “planul de atac” pentru următoarele evenimente, pe lângă care se strecoară cu totul și cu totul alte subiecte decât cele care trebuie… Dar, așa cum ne spune Valentina, acesta este și farmecul de a fi voluntar la Social Chair.

Atunci când sunt puși pe treabă, voluntarii organizează diverse activități de fundraising și creează produse handmade pentru evenimente destinate cauzelor caritabile pentru care muncesc cu spor și drag.

Răbdare, devotament și bunătate…

Acestea sunt calitățile pe care trebuie să le aibă orice persoană dornică să lucreze cu persoane cu dizabilități. Pe lângă aceste calități, este important să știi la ce să te aștepți. Valentina ne spune că lumea voluntariatului te așteaptă cu experiențe uimitoare, oameni incredibil de motivați și povești de viață captivante. Pe lângă toate acestea, voluntarii depun și foarte multă muncă pentru ca cei aflați în dificultate să poată zâmbi.

Ea își propune să se implice mai mult pe viitor și să se dedice tuturor proiectelor care vor face asociația Social Chair mai puternică și mai cunoscută în rândul oamenilor generoși. Totodată, ne invită și pe noi să ne luăm puțin timp și să reflectăm asupra experienței de voluntar. Doar împreună putem schimba orice ne dorim.

Leave a Reply