0722.289.333 contact@socialchair.ro

Blog

Suntem mai aproape de tine prin fiecare articol...

Ce putem vedea cu ochii închiși?

        Ochii, aceste diamante sclipitoare pline de lumină și întuneric te conduc pe urmele adevăratelor trăiri sufletești. De cele mai multe ori esențialul este ascuns privirii, trebuie doar să închizi ochii ca să poți vedea adevărata realitate a lucrurilor. Nu te încrede în ceea ce vezi, nimic nu e ceea ce pare, oamenii se ascund în spatele unor priviri inocente, dar tu care ai ochii închiși poți zări lumina adevăratelor lor intenți.

        Fii diferit și caută întotdeauna să vezi ceea ce alții nu pot să vadă cu ochii deschiși, visează, crede, speră și luptă pentru ceea ce simți în interiorul tău. Tu ești singurul tău sprijin, chiar dacă ți se pare că nu vezi lumina de la capătul tunelului, ține ochii închiși, buzele tăcute și simte odată cu inima. Orice taină din acest moment pentru tine va deveni o revelație, vei putea pășii peste orice obstacol și nimeni și nimic nu îți poate sta în cale.

        Poți călătorii în locuri nebănuite, fără ca măcar să miști un pas, ai închis ochii și ai plecat în aventura vieții tale, având ochii închiși poți să fii cine vrei, de la băiatul necunoscut sau fata timidă până la un cântereț renumit sau o actriță celebră, totul este posibil datorită acestor făcli de lumină, care seară încetează să mai lumineze pentru ca a doua zi să strălucească din nou în bătaia soarelui. Aceste mădulare atât de complexe sunt uimitoare, prin ele vezi, prin ele cunoști, prin ele iubești tot ceea ce poți atinge și mai ales tot ceea ce poți simții. Suntem uimitori, avem capacități impresionante, dar pentru a ne da seama de tot ceea ce putem face este esențial să ne deconectăm de noi înșine, de tot zgomotul de afară și să privim cu ochii închiși la cine suntem și cine ne dorim să devenim. Pare un paradox să privești cu ochii închiși, mulți văd doar întuneric, dar tu poți percepe totul, de la simple imagini la cele mai complexe emoții.  Dacă vrei să vezi ce simți cu adevărat, aruncă un ochi peste această mică povestire care îți va deschide ochii minții.

        ”Totul s-a întâmplat într-un mic oraș din Statele Unite ale Americii, aici trăia fericită familia Buddley care era formată din cei doi părinți domnul și doamna Buddley precum și fiica lor Jessica. Situația lor financiară era una destul de bună, astfel că fiica lor era una dintre popularele liceului, își permitea aporoape orice, păcat însă că era înonjurată de persoane cu interese, care urmăreau doar popularitatea și banii ei. Ea credea că are prieteni adevărați… Într-una din zilele însorite ale primăverii, Jessica se îndrepta spre casă fericită și mulțumită cu stilul de viață pe care îl are, mulți prieteni, popularitate și iubire. Doar o clipă de neatenție o costă scump pentru că era așa de concentrată cu ochii în telefon încât a sărit în fața unei mașini care a lovit-o din plin. A fost aruncată câțiva metri mai departe și s-a lovit cu capul de asfalt, moment în care a leșinat.

        A fost transportată de urgență la spital,  unde a primit cele mai bune îngrijiri, dar cu toate acestea a suferit o contuzie destul de gravă la cap care i-a afectat nervul optic, astfel că ea nu mai putea să vadă. Doctorii au spus că este ceva temporar, dar chiar și așa Jessica era dărâmată că nu va mai putea vedea și toți o vor da la o parte. Primele zile pentru ea au fost un calvar, dar încetul cu încetul a început să se liniștească și să audă ceea ce era în interiorul ei, o pace blândă care a făcut-o să înțeleagă că lumea nu se termină ci abea începe. Diminețile ieșea afară ca să asculte natura, acum vedea diferit totul, înainte trecea nepăsătoare pe lângă copacii aceia minunați care erau împânziți de păsări cu glasuri divine, nu dădea importanță celor din jur dar acum odată ce ochii ei erau închiși a putut să perceapă esența frumoasă a vieții. Așa zișii prieteni au părăsit-o când avea mai mare nevoie. Apreciind fiecare lucru a început să-și facă prieteni cu ochii inimii, să iubească cu adevărat și să simtă totul într-un mod diferit. Chiar dacă după câteva luni vederea i-a revenit parțial, ea a afirmat că având ochii închiși a putut cu adevărat să vadă, s-a schimbat și acum este mult mai fericită. „

        Și tu poți să vezi dincolo de barierele ochilor tăi, nu te limita la simplele imagini care se reflectă pe retină, explorează cu ochii închiși și ai să poți să vezi cine îți sunt prietenii, ai să vezi iubirea aceea curată în cei de lângă tine, ai să fii mai fericit. Nu te asemăna cu majoritatea, tu ești unic pentru că poți să vezi dincolo de aparențe.

 

Leave a Reply