0722.289.333 contact@socialchair.ro

Blog

Suntem mai aproape de tine prin fiecare articol...

La fel de îndrăgostit… ca tine

De cinci ani și pentru totdeauna

Închide ochii. Care e prima persoană la care te gândești când faci asta? E persoana care te-a ajutat să crești, care ți-a fost alături în cele mai grele momente? E persoana căreia simți că îi datorezi părți din tine, dar totuși, nu ai putea niciodată să-i mulțumești suficient pentru tot ceea ce e?

Atunci când simți că persoana de lângă tine dă un sens vieții tale și te face să crezi că singura direcție în care poți merge e înainte, începi să crezi. În primul rând, începi să crezi în tine. Simți că poți face lucruri la care nici nu îndrăzneai să te gândești. Cumva, toate lucrurile încep să vină de la sine și de fapt, atunci începe viața – în doi.

Așa se simte Alexandru atunci când vorbește despre fata cu care, de câteva luni, împarte un loc pe care amândoi îl numesc acasă. Dar ei doi mai împart ceva – experiența vieții într-un scaun cu rotile. Scaunul lui Alex îl ajută să treacă prin viață cu paraplegie, iar Amalia duce cu capul sus diagnosticul de tetrapareză spastică.

„Nu am cum să o descriu pe Ama în cuvinte. Pentru mine, ea este fata perfectă”

Amalia are 26 de ani, cu 2 ani mai mult decât Alex, deși lui îi place să spună că arată cu vreo 4 ani mai tânără. Frumusețea fizică a Amaliei este, de fapt, o oglindire a lumii ei interioare. Părul ei creț și brunet îi încadrează perfect ochii blânzi și plini de căldură, iar zâmbetul larg cuprinde toată profunzimea ei de femeie.

Lui Alex îi e mai ușor să simtă, decât să vorbească despre iubita lui. El preferă să se bucure de fiecare zi, de existența Amaliei, de chipul și prezența ei alături de el. Știe că sentimentele ei sunt cel puțin la fel de puternice ca ale lui, simte asta prin toți porii și de fiecare dată când îi întâlnește privirea. Ce nu știe prea bine, însă, este cum îl vede iubita lui; însă e sigur că nu-l vede „gras și urât – așa cum sunt, de fapt!”

„Ne continuăm povestea începută cu 5 ani în urmă”

Alexandru a cunoscut-o pe Ama în 2013. Erau chiar primele zile din Anul Nou, când ea îi cerea prietenia pe Facebook. Cu fiecare zi în care vorbeau, se atașau mai tare unul de celălalt și știau că trebuie să fie împreună. Amalia locuia în Sălciua, o localitate din județul Alba, iar Alex în Argeș. Abia după un an în care și-au auzit vocile doar la telefon, părinții lui Alex l-au dus cu mașina până la Amalia.

Alex descrie momentul în care s-au întâlnit pentru prima dată cu emoție – „Ne-a marcat acest moment pentru că a fost prima noastră întâlnire după un an de zile pe care l-am petrecut împreună doar prin prisma telefonului și a internetului”. Întâlnirea cu Ama l-a făcut să-și dorească să fie independent, așa că s-a hotărât să facă școala de șoferi și să-și ia carnetul, ca să poată ajunge la iubita lui. Mașina pe care o conduce este adaptată nevoilor sale.

Distanța dintre cei doi a dus, inevitabil, la greutăți, iar Alex și Amalia au hotărât să ia o pauză. În timpul în care au stat despărțiți au avut loc multe întâmplări. Alex spune că au fost momente în care a avut tendința să simtă că dizabilitățile lor păreau să le pună piedici, însă își dădea seama rapid că nu dizabilitățile erau problema. Cei cinci ani petrecuți alături de Amalia l-au făcut să privească greutățile cu care se confruntă ca pe niște provocări și să-și dorească să lupte mereu pentru a trece peste ele.

Pauza pe care au lăsat-o în relația lor i-a făcut să-și dea seama care sunt lucrurile importante în viață. Și-au dat seama că viața lor nu ar fi completă fără prezența celuilalt, singurul mod de a-și trăi viața fericiți este împreună. Distanța i-a apropiat și mai mult. În prezent, cei doi locuiesc împreună în Alba și au planuri să-și deschidă o afacere în viitorul apropiat.

Mama Amaliei își făcea griji pentru distanța dintre cei doi, așa că, la început, era puțin sceptică. Acum, însă, după toată lupta pe care aceștia au dus-o să fie împreună, atmosfera în familii este minunată, iar Alex este cel mai mare fan al mâncării pe care o pregătește mama Amaliei.

„Cel mai mult la Amalia îmi place caracterul ei. E mereu aici când am nevoie de ea”

Atunci când vorbește despre iubita lui, Alex se emoționează. Își aduce aminte că, în primele zile în care au dormit împreună, îi era teamă să nu o deranjeze, să nu sforăie prea tare sau să nu se întâmple ceva în momentul în care el doarme profund. Fericirea pe care o simte când o vede pe Amalia alături de el în fiecare dimineață nu se poate compara, cu nimic.

Alex a învățat multe de la Amalia. Cu toții împrumutăm, inevitabil, din caracteristicile oamenilor cu care ne petrecem viața iar lui Alex nu-i vine să creadă cum a avut norocul să o găsească fix pe această femeie perfectă pentru el. Nu doar iubită, Amalia îi e și putere, și fericire, și partener. Amalia îl înțelege, e acolo să-l ridice și nu se sperie de greutăți. Nu poți să iubești pe cineva pe care nu-l admiri, iar Alex are un model de om frumos chiar la dreapta sa.

„Îmi doresc să avem o călătorie reușită împreună”

O relație este, mai presus de toate, o construcție. Pe lângă idealismul cu care vine, ea necesită multă muncă, multe provocări  acceptate și multe lupte câștigate. Alex și Amalia au avut parte de toate și au reușit să construiască o poveste care nu poate decât să crească și să îi transforme, împreună.

De câte ori în viață avem norocul să întâlnim persoanele care ne susțin să creștem, să devenim mai buni, care ne dau încredere în noi și care ne fac viața completă? Alex și Amalia au avut norocul să se găsească și să-și dorească să-și creeze relația pe care o au astăzi. Greutățile le-au transformat în provocări, dorințele în visuri comune, iar o locuință au transformat-o în acasă.

Toate luptele lor au dus la ceea ce au și sunt astăzi.

„Deși nu a trecut chiar atât de mult timp de când am plecat la drum împreună, simt că te cunosc de o veșnicie și îmi doresc să avem o „călătorie reușită”. Am senzația că uneori îmi citești gândurile, și chiar dacă gândul ăsta l-ai citit, vreau să îl mai „auzi” odată: Te iubesc”.

 – Alex

1 Response

Leave a Reply